RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Сенаті США хочуть ще більше посилити Україну: яку зброю пропонують

Сенатори США заявили, що адміністрації президента Джо Байдена слід передати Україні нове озброєння.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на The Washington Post.

Ця заява прозвучала з вуст сенатора-члена Демократичної партії від штату Нью-Гемпшир Джина Шахіна та сенатора-республіканця від штату Огайо Роба Портмана. Вони звернули увагу на те, що з 2014 року американська влада направила офіційному Києву військову допомогу на суму 2,5 млрд доларів.

З 2017 року Вашингтон надає Україні допомогу у вигляді озброєнь вражаючої дії - йдеться про великокаліберні кулемети та протитанкові ракети. Однак ця допомога призначалася для активних бойових дій на Донбасі, а не до повномасштабного вторгнення РФ, зазначають сенатори.

Шахін та Портман вважають, що США мають прискорити темпи надання допомоги та надати Україні зенітні, протитанкові та протикорабельні системи, а також засоби радіоелектронної боротьби.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що для самостійного захисту від вторгнення РФ українській державі потрібне, окрім оборонного озброєння, ще й наступальне.

Також "Апостроф" повідомляв, що влада України, у зв'язку з загрозою нового нападу РФ, просить США надати системи протиповітряної оборони, такі як Patriot.