RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Загроза нового вторгнення РФ в Україну: стало відомо про позицію керівництва Німеччини

Берлін більше за Вашингтон сумнівається у ймовірності наміру Росії напасти на Україну.

Про це стало відомо від двох джерел в уряді Німеччини, що на правах анонімності доповіли інформацію агентству Reuters.

За даними агентства, Берлін прагне до зниження напруженості ситуації, що склалася. Маючи на увазі багатосторонні переговори між Україною, Росією, Францією та Німеччиною, джерело в уряді Німеччини заявило, що основною метою німецької сторони є досягнення швидкої реактивації Нормандського формату.

За інформацією одного із джерел, топ-урядовці Німеччини та Росії планують переговори і вже домовилися про зустріч на початку Нового року, аби обговорити умови послаблення політичної напруги навколо України.

Так, радник канцлера Німеччини Олафа Шольца з питань зовнішньої політики Єнс Плетнер і російський переговорник по Україні Дмитро Козак після тривалої телефонної розмови у четвер, уже призначили дату зустрічі на початок січня, повідомило джерело на умовах анонімності.

Протягом останніх місяців у телефонному режимі західні лідери активно обговорювали з президентом Росії Володимиром Путіним ситуацію з приводу нарощування російської армії на кордоні з Україною. Особисті зустрічі між високопоставленими західними та російськими урядовцями були поодинокими.

Після вступу на посаду цього місяця Шольц наголошував на необхідності діалогу з Росією щодо нарощування її військової потужності на українському кордоні, одночасно приєднуючись до західних союзників у підтримці санкцій у разі вторгнення Москви.

Раніше ми писали, що розвідник оцінив ймовірність нападу Росії на Україну.