RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

​Посягання на суверенітет України не повинно бути: США натякнули, що Путіну загрожують прямі санкції

Російській владі загрожують нечувані досі санкції. Так у Сполучених Штатах пояснили, як протистоятимуть Росії, щоб зупинити вторгнення в Україну.

Про це розповіла в інтерв'ю СBS NEWS віце-президентка США Камала Харріс.

Вона підтвердила журналістці, що на українсько-російському кордоні перебувають сто тисяч російських військових. При цьому наголосила, що США ведуть прямі переговори з Росією для того, щоб уникнути гарячої війни в Європі. Як приклад тому - віртуальна зустріч президента США Джо Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним.

За її словами, посягання на суверенітет України не повинно бути, саме тому США зі своїми союзниками готові запровадити нечувані раніше санкційні обмеження.

"Ми чітко розуміємо, що Росія не має втручатися в суверенітет України, що ми маємо встати та обстоюємо її територіальну цілісність. Ми працюємо з нашими союзниками щодо цього, і ми дуже ясно дали зрозуміти, що ми готові запровадити санкції, яких ви раніше не бачили", - зауважила Харріс.

Водночас віце-президентка не вдалась у подробиці: якого саме характеру будуть обмежувальні заходи та чи стосуватимуться безпосередньо російського лідера Володимира Путіна. А на зауваження журналістки про те, що й раніше санкції вводилися, але це не зупинило РФ - Камала Харріс наголосила, що такої величини санкцій ще не було.

"Я не збираюся говорити про конкретні санкції, але ми ясно даємо йому це зрозуміти, і ми ведемо прямі розмови. І ми також дуже тісно співпрацюємо із нашими союзниками. І знову ж таки, давайте використовуємо це питання як приклад важливості міцності цих відносин. І я повторю, що тип санкцій, про які ми говоримо, це санкції, яких ми не робили раніше", - наголосила вона.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Кремлі прокоментували загрозу вторгнення Російської Федерації в Україну. Ціною питання за варіанта вирішення конфлікту військовим шляхом стане українська державність.