RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Війна проти України: у США назвали спосіб вгамувати Путіна

Колишній спецпредставник США в Україні Курт Волкер спростував повідомлення Associated Press про тиск на Україну з боку адміністрації США, щоб та надала окупованим РФ "певний рівень" автономії.

Про це пише “Радіо Свобода”.

“Я теж читав цей матеріал, але я не чув офіційно чи публічно нічого подібного від будь-кого з адміністрації Байдена. Думаю, це відображає розбіжності у Мінських угодах. Принцип у переговорах має залишатися – нічого про Україну без України, ми маємо консультуватися з Україною, як Україна бачить врегулювання конфлікту та на цій основі вести переговори з Росією. Ми не повинні тиснути на Україну, щоб не винагороджувати Росію за її агресію”, – зазначив Волкер у коментарі проекту Радіо Свобода “Донбас.Реалії”.

Водночас він висловив думку про необхідність посилення тиску на Російську Федерацію, що має призвести до закінчення війни.

"Все залежить від позиції Путіна. Він розпочав війну, він не може її зупинити. Чому він повинен зупинити війну? Думаю, якщо він відчує більший тиск США та Європи у вигляді санкцій, у вигляді військової допомоги Україні, дипломатичного тиску, публічного викриття того, що Росія робить в Україні, думаю, це може вплинути на розрахунок Путіна і буде стимулом закінчити війну", - додав дипломат.

У Вашингтоні назвали не відповідаючими дійсності повідомлення про те, що Сполучені Штати чинять тиск на нашу країну, щоб вона надала “певний рівень” автономії територіям на сході, які окупувала Російська Федерація.

Також інформацію, наведену в публікації Associated Press, спростували в Офісі президента України Володимира Зеленського.

Раніше віцепрезидент США Камала Харріс заявила, що російській владі загрожують нечувані досі санкції.