RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Путін запросив термінові переговори з Байденом: названо тему

Президент США Джо Байден проведе телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним у четвер, 30 грудня, удень, "щоб обговорити низку тем, включаючи майбутні дипломатичні контакти з Росією".

Про це з посиланням на речницю Ради національної безпеки Емілі Хорн повідомляє телеканал CNN.

За словами представниці адміністрації, дзвінок був запитаний Путіним, і Байден погодився, тому що "він вважає, що коли справа доходить до Росії, немає жодної заміни прямому діалогу між лідером та лідером".

Хорн додала, що "адміністрація Байдена продовжує вести велику дипломатію з нашими європейськими союзниками та партнерами, консультуючись та координуючи загальний підхід у відповідь на нарощування військової потужності Росії на кордоні з Україною".

За її словами, президент США розмовляв з лідерами по всій Європі, а чиновники адміністрації Байдена взаємодіяли на багатосторонній основі з НАТО, ЄС та ОБСЄ. Вони також провели численні консультації з колегами, у тому числі із країн східного флангу на двосторонній основі та у форматі (Бухарестської дев'ятки), а також з Україною.

Нагадаємо, минула розмова Байдена і Путіна відбулася 7 грудня, під час якої американський лідер пообіцяв господарю Кремля жорстку відповідь у разі агресії проти України.

Також "Апостроф" повідомляв, що наступні переговори Байдена з Путіним мали відбутися 10 січня 2022 року.