RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Байден пригрозив Путіну рішучою відповіддю на вторгнення в Україну: що відповіли у Кремлі

Президент США Джо Байден під час телефонної бесіди з президентом РФ Володимиром Путіним дав зрозуміти, що Вашингтон відповість на вторгнення в Україну російських військ.

Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Як зазначила прес-секретар Джен Псакі, американський лідер закликав Кремль до деескалації напруженості з Україною. Він заявив, що Вашингтон не залишиться осторонь, якщо Москва піде на відкрите вторгнення до суверенної держави.

На заяву Байдена вже відповіли у прес-службі президента Росії. У Кремлі заявили, що запровадження санкцій з боку США загрожує повним розривом російсько-американських відносин.

Також у Путіна зазначили, що Байден підкреслив особливу відповідальність Росії та США за забезпечення стабільності в Європі та світі загалом, а також те, що Вашингтон не має намірів розгортати на території України ударні наступальні озброєння.

Нагадаємо, представник служби національної безпеки Білого дому повідомив, що керівництво США активізує співпрацю з Росією. Так, 10 січня відбудуться переговори США та Росії, темою якої буде стягування РФ військ до українських кордонів. Після цього на 12 січня заплановано зустріч представників НАТО та Росії. Наступного дня, 13 січня, мають відбутися переговори ОБСЄ та РФ.