RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Доведеться заплатити велику ціну: Байден попередив Путіна про наслідки агресії проти України

Президент США Джо Байден попередив президента Росії Володимира Путіна, що вторгнення в Україну матиме наслідки у вигляді санкцій та посилення присутності США в Європі.

Про це Байден сказав главі Кремля під час телефонної розмови у четвер, 30 грудня, пише Reuters.

"Я ясно дав зрозуміти президенту Путіну, що якщо він зробить ще якісь кроки, якщо він увійде до України, будуть застосовані суворі санкції. Ми збільшимо свою присутність у Європі разом з нашими союзниками щодо НАТО, і за це доведеться заплатити високу ціну" , – сказав Байден.

Крім того, Байден зазначив, що Путін домовився про "три великі конференції" з високопоставленими співробітниками, щоб допомогти знайти правильне рішення. Байден очікує прогресу від цих переговорів, проте він додав, що це може спрацювати лише в тому випадку, якщо "президент РФ знизить ескалацію".

На питання Путіна, чи загрожують Москві санкції, якщо він тримає війська на кордоні, Байден сказав: "Я не збираюся вести тут публічні переговори, але ми дали зрозуміти, що він не може – наголошую, не може – рухатися в Україну".

Раніше "Апостроф" писав, що 1 січня відбудуться переговори президента США Джо Байдена і президента України Володимира Зеленського. Лідери держав обговорять стягування російських військ до кордонів України та підготовку до дипломатичних боїв.