RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

​Що утримає Путіна від вторгнення в Україну: американський конгресмен відповів

Стримати російську владу від вторгнення в Україну можуть тільки величезні санкції та наближення НАТО до кордонів Російської Федерації. Так вважають у Комітеті з розвідки палати представників США.

Про це розповів Cbsnews конгресмен-демократ, керівник Комітету з розвідки Палати представників Адам Шифф.

Відповідаючи на питання журналістки, чи потрібно відрізати всю країну від світової фінансової системи, щоб зупинити президента Росії Володимира Путіна від агресії, Шифф наголосив, що обмежувальні заходи розміром із цілий сектор здатні на це.

Також потужним стримуючим фактором має стати розуміння того, що в разі втілення своїх агресивних намірів - це лише наблизить НАТО до РФ, а не відштовхне далі.

"Я також думаю, що потужним стримуючим фактором є розуміння того, що якщо вони таки вторгнуться, це наблизить НАТО до Росії, а не відштовхне далі. Що ми переміщатимемо більше активів НАТО ближче до Росії. Що це матиме протилежний ефект від того, чого намагається досягти Путін. Отже, комбінація, я думаю про дуже сильні санкції, і в мене, звичайно, немає проблем із переслідуванням Путіна особисто, але я думаю, що найбільше – санкції розміром із сектор будуть найважливішими. Але, крім того, знання того, що насправді ми зрушимо більше активів НАТО ближче до Росії, а не далі, якщо вони знову принесуть війну в Україну", - наголосив конгресмен.

Раніше "Апостроф" повідомляв: генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів, що засідання Ради НАТО-Росія відбудеться 12 січня 2022 року.