RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Запуск "Північного потоку - 2": у Росії бояться американської кувалди

Запуск російського газопроводу "Північний потік – 2" відкладається на невизначений термін. Його сертифікація може затягтися до літа, крім того, можливі нові санкції США, які в РФ назвали "американською кувалдою".

Про це заявив заступник глави МЗС РФ Олександр Панкін, пише РІА "Новости".

"Регламенти процедури такі, що вони дозволяють навіть не те щоб затягнути (процес сертифікації "Північного потоку 2"), а саме, робити цей розгляд у першій, другій умовно інстанції, розтягнувши його багато місяців ... Так, це може і до літа продовжитися", – зазначив він.

З іншого боку, процес може ускладнити США. Більше того, не виключено, що сертифікацію взагалі не буде здійснено. Панкін поскаржився на "кувалду американську" та "підступи".

"Так, після цього може бути там кувалда американська - чому б не уявити, що американці скажуть німцям ані грама російського газу по "Північному потоку" не купувати? Він може бути сертифікований, а можуть і не просертифікувати. Можуть будь-що застосувати. Тобто підступи можуть бути на кожному кроці", - заявив російський дипломат.

Як писав "Апостроф", раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що російський газопровід "Північний потік – 2" є загрозою для Європи. Найкращою відповіддю на ризики, які він несе, була б відмова від його запуску.