RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

США готові надати Україні зенітні ракети Stinger

Сполучені Штати можуть надати Україні переносні зенітні ракети ракети класу Stinger. Наразі США спільно з іншими країнами альянсу НАТО працюють над організацією доставки.

Про це йдеться у повідомленні американського телеканалу NBC.

Як зазначається, колишні співробітники служби національної безпеки та високопоставлені військові офіцери написали листа президенту США Джо Байдену. У ньому вони попросили Білий дім зробити додаткові кроки для запобігання новому вторгненню Російської Федерації.

Вони закликали надати Україні більше зброї вже зараз, не чекаючи можливого наступу РФ. Окрім ракет Stinger, які раніше запросив український уряд, йдеться також про додаткове постачання протитанкових ракет Javelin.

"Ми вважаємо, що Сполученим Штатам слід у тісній кооперації зі своїми союзниками по НАТО та з Україною вжити негайних кроків, щоб вплинути на розрахунки Кремля про ціну вторгнення для Росії, перш ніж російське керівництво зробить вибір на користь подальшої військової ескалації", - сказано у повідомленні.

Українське оборонне відомство вважає, що ракети класу "земля-повітря" Stinger стануть в нагоді для захисту від гелікоптерів та безпілотників, що здатні низько літати.

Як писав "Апостроф", раніше сенатори США заявили, що адміністрації президента Джо Байдена необхідно передати Україні нове озброєння.