RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

США готують нові серйозні санкції проти Росії: по чому буде завдано удару

Міністерство торгівлі США готується до санкцій у разі, якщо РФ повторно вторгатиметься в Україну. Обмеження торкнутися всієї споживчої електроніки іноземного виробництва чи розробки.

Про це пише "The New York Times".

Санкції включатимуть заборону на мобільні телефони, комп'ютери, холодильники, посудомийні машини та іншу електроніку американського, європейського виробництва, у тому числі з Південної Кореї та інших країн.

NYT нагадав, що у грудні 2021 року радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван створив міжвідомчу робочу групу, яка вивчає можливі заходи протидії на випадок нападу РФ на Україну та відповідає безпосередньо Саллівану. Членами групи стали представники Ради з нацбезпеки США, спецслужб країни, Міноборони, Держдепартаменти, Мінторгу, Міненерго та Міністерства нацбезпеки.

Штати також розглядають санкції проти найбільших фінансових установ Росії, які покладаються на міжнародні грошові перекази, на винищувачі РФ, системи протиповітряної оборони та протисупутникової оборони та космічні системи, а також інноваційні російські технології, включаючи штучний інтелект та квантові обчислення.

Як заявили європейські чиновники американському виданню, поки що не ясно, чи народ Росії звинувачуватиме свого президента або Штати у забороні на покупку зарубіжної електроніки.

Нагадаємо, як вважають у Комітеті з розвідки Палати представників США, утримати російську владу від вторгнення в Україну можуть тільки величезні санкції і наближення НАТО до кордонів РФ.