RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

​Делегації виглядають переконливо: з'явилося перше відео з переговорів США та РФ у Женеві

З'явилися перші відеокадри Женевської зустрічі, що стартувала у понеділок, 10 січня. Йдеться про основний раунд перемовин представників Сполучених Штатів та Російської Федерації щодо "гарантій безпеки".

Відео опубліковано у Telegram Segodnya_life.

Захід відбувається у закритому форматі в американському постійному представництві при відділенні Організації об'єднаних націй у Женеві.

Делегацію Сполучених Штатів очолює перша заступниця державного секретаря США Уенді Шерман, делегацію Росії - заступник глави Міністерства закордонних справ Сергій Рябков та заступник міністра оборони Олександр Фомін.

Дана зустріч є першою з подальших міжнародних переговорів Заходу та Росії щодо ультиматумів щодо нерозширення Північноатлантичного альянсу та "стратегічної стабільності", висунуті Москвою на тлі нарощування своїх військ біля українських кордонів. Після неї відбудеться ще низка переговорів з проблеми російської загрози за участю представників Росії: 12 січня в Брюсселі - зустріч Ради РФ - НАТО, 13 січня у Відні - переговори РФ - ОБСЄ.

У грудні 2021 року президенти США та Росії Джо Байден та Володимир Путін провели два раунди особистих перемовин, під час яких було домовлено делегувати своїм представникам подальше обговорення претензій Москви, які в Росії називають домовленостями щодо "гарантій безпеки".

Як раніше "Апостроф" повідомляв, що держсекретар США Ентоні Блінкен розповів, як знизити напруженість між НАТО та Росією.