RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

У США розповіли, чому Путін міг відкласти напад на Україну та назвали новий небезпечний термін

Можливою причиною відкладення вторгнення російських військ на територію України могла стати м’яка зима.

Про це повідомляє The New York Times.

За прогнозами Вашингтона, до українського кордону мали стягнути вже 175 тисяч російських військових. Однак скупчення військ відбувається не так швидко, як передбачалося, і на сьогоднішній день їх там близько 100 тисяч. Попри це Росія продовжує перекидати ударну авіацію, бойові та транспортні вертольоти, а також штурмові винищувачі.

Представники адміністрації США зазначають, що Путін відкладає вторгнення в Україну через надто м'яку зиму, оскільки весняна відлига може створити непрохідні умови для російської важкої військової техніки.

"Відносно м'яка зима сповільнила замерзання землі, і крайній термін Путіна для введення військ зрушив ближче до весни, стверджують чиновники. Сильні зимові морози, які зазвичай приходять в Україну в січні, в багатьох районах країни не спостерігалися. За словами високопосадовців адміністрації, поки земля залишається в'язкою, Путін, можливо, буде змушений відкласти наземний наступ, як мінімум, до лютого", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що адміністрація президента США Джо Байдена залучила метеорологів для більш ретельного вивчення погоди в Україні найближчими тижнями.

Раніше ми повідомляли, що США без розголосу виділили Україні 200 млн доларів військової допомоги.