RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Росія почала перекидання військових вертольотів до кордонів України: що відомо

Росія почала перекидати військові гелікоптери до українських кордонів, що може свідчити про підготовку РФ до масштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомляє "The New York Times".

Офіційні джерела США заявили про початок перекидання військових вертольотів до українських кордонів. Незважаючи на деяке уповільнення стягування російських військ, біля кордонів України ще лишається близько 100 тисяч військових.

Згідно з інформацією видання, такі операції, як стягування ударної авіації, бойових і транспортних вертольотів, а також штурмових винищувачів дає сильну перевагу Російській Федерації, якщо влада країни ухвалить рішення про вторгнення в Україну.

Оскільки важку техніку легше перекидати по замерзлій землі, у разі похолодання та морозної погоди, можливий наступ може бути відкладений до лютого, зазначає видання.

Також повідомляється, що за даними анонімних джерел, з 27 грудня над Україною регулярно літають ВВС США літаками RC-135 Rivet Joint для радіоелектронного прослуховування. Ці літаки дають змогу прослуховувати повідомлення російських командирів.

Раніше ми писали, що Росія може влаштувати провокацію для виправдання вторгнення в Україну.