RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Сенат США відхилив проект про санкції проти "Північного потоку-2": що відомо

У четвер, 13 січня, Сенат США провалив законопроект республіканця Теда Круза про санкції проти російського газопроводу "Північний потік 2", який просив ухвалити Володимир Зеленський. Для його затвердження не знайшлося необхідної кількості людей.

Засідання транслювалося на сайті Сенату.

Для затвердження закону про запровадження обмежень проти “Північного потоку – 2” потрібні голоси 60 сенаторів, але набрати їх не вдалося.

Документ зобов'язував главу Білого дому протягом 15 днів ввести санкції проти "будь-якої посадової особи структури, створеної або відповідальної за планування, будівництво або експлуатацію" газопроводу та самої такої структури.

Таким чином Тед Круг намагався повернути американські обмеження щодо оператора проекту компанії Nord Stream 2 AG та її виконавчого директора Маттіаса Варніга, які передбачали блокування активів в американській юрисдикції та заборону на в'їзд до країни.

Раніше заступник держсекретаря США Венді Шерман заявила, що владі США важко уявити собі запуск російського газопроводу, якщо Кремль піде на повномасштабне вторгнення в Україну. За її словами, важко уявити прокачування газу у разі відновлення агресивних дій проти України.