RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Компроміс між НАТО та Росією: що загрожує Україні

Заява генсека НАТО Йєнса Столтенберга про те, що Грузія та Україна будуть членами Альянсу – гарна новина для нашої країни, проте все одно залишається загроза того, що в найближчому майбутньому ми не станемо частиною західного військового блоку.

Про це у коментарі сайту "Апостроф" розповів експерт із зовнішньої політики Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич.

"Тепер треба подивитися, що буде далі. Якою буде активність НАТО в Чорному морі, якою буде військова присутність Альянсу в Польщі й Литві, як плануватимуться навчання на східному фланзі НАТО?" – каже політолог-міжнародник.

За його словами, ці питання безпосередньо торкаються інтересів України, але тут між американцями та росіянами може йти дискусія.

"Адже що буде, якщо Вашингтон і Москва таки домовляться про компроміси і вирішать, припустимо, не передавати "третім країнам" новітнє обладнання та озброєння? У такому разі виявиться, що на словах двері в НАТО перед нами відчинені, але фактично рівень підтримки може знизитися", - наголосив Тишкевич.

Більше експертних думок дивіться на "Апострофі" у статті: Взаємне підвищення ставок: як Вашингтон і Кремль вирішують "українське питання"