RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Вторгнення Росії в Україну: Пентагон зробив тривожну заяву

У оборонному відомстві Сполучених Штатів Америки заявили, що мають дані про підготовку Російською Федерацією приводу для військового вторгнення на територію України.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на прес-службу Пентагону.

Прес-секретар відомства Джон Кірбі заявив під час зустрічі з журналістами, що Росія справді готує групу військових, які проводитимуть операцію в Україні "під чужим прапором". За його словами, Пентагон вже має інформацію, що вказує на підготовку Росією приводу для виправдання свого військового вторгнення на українську територію.

Тим часом в оборонному відомстві США дали зрозуміти Кремлю, що у разі повномасштабного військового зіткнення російської та української армій офіційний Вашингтон і союзники США по НАТО можуть допомогти Україні, у тому числі шляхом проведення навчань у Польщі, Румунії та Словаччині. Крім того, провідні американські ЗМІ з посиланням на власні джерела у Білому домі повідомляють, що адміністрація Джо Байдена розглядає питання постачання сучасної зброї для української армії.

Нагадаємо, у Білому домі повідомили про наявність доказів того, що Росія підготувала бойовиків в ОРДЛО для проведення провокацій на Донбасі. Там зазначили, що Кремлю потрібна підстава для повномасштабного вторгнення в Україну.

Раніше Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що країни західних демократій мають стати на захист України перед загрозою російського вторгнення, адже від розв'язання цієї кризи залежить міжнародна безпека.