RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Блінкен анонсував консультації США та України після зустрічі з Лавровим: що відомо

Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрінеться з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим цієї п'ятниці - після неї він має намір проконсультуватися з Україною.

Про це він заявив під час спільного брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою – трансляція велася на Facebook-сторінці МЗС України.

За словами Блінкена, він має намір зустрітися з Лавровим у Женеві, де викладе своєму російському колегі все, про що йшлося на переговорах у Києві. Після зустрічі з російським міністром Блінкен має намір провести консультації з офіційним Києвом та обговорити подальші кроки.

"Мета моєї зустрічі з Лавровим буде включати те, що я обговорив із Зеленським та Кулебою. Після неї ми проведемо консультації з нашими українськими партнерами", - заявив Блінкен.

Нагадаємо, держсекретар США зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським - під час зустрічі Блінкен заявив, що Вашингтон підтримує нашу країну, її територіальну цілісність та незалежність.

Раніше очільник Держдепу заявив, що країни західних демократій мають стати на захист України перед загрозою російського вторгнення, адже від розв'язання цієї кризи залежить міжнародна безпека.