RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Продовження масштабної дипломатії: після візиту до України та Німеччини Блінкен зустрінеться з Лавровим

Державний секретар США Ентоні Блінкен після свого візиту в Україну має намір відвідати Женеву, де зустрінеться з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

Про це на своїй сторінці в Twitter повідомляє кореспондент телеканалу CNN Дженніфер Ханслер.

За словами Ханслер, зустріч Лаврова та Блінкена відбудеться у п'ятницю, 21 січня.

Варто зазначити, що в період з 18 по 20 січня Блінкен перебуватиме з візитами у Києві та столиці Німеччини Берліні. У Державному департаменті США зазначили, що поїздки Блінкена є "продовженням масштабної дипломатії щодо єдиного підходу у реагуванні на загрозу військового вторгнення Росії до України".

Нагадаємо, 10-13 січня відбулися три раунди переговорів - делегацій Росії та США в Женеві, засідання Ради Росія-НАТО у Брюсселі та переговори в рамках ОБСЄ. Блінкен заявляв, що після закінчення переговорів США планують провести консультації з союзниками та партнерами.

Раніше Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що країни західних демократій мають стати на захист України перед загрозою російського вторгнення, адже від розв'язання цієї кризи залежить міжнародна безпека.

Також "Апостроф" повідомляв, що в Пентагоні заявили, що мають дані про підготовку Російською Федерацією приводу для військового вторгнення на територію України.