RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Суд відпустив Порошенка під особисте зобов'язання

У середу, 19 січня, Печерський районний суд Києва, де розглядається справа екс-президента України, Петра Порошенка, підозрюваного в держзраді, обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа".

Особисте зобов'язання є одним із найм'якших із можливих запобіжних заходів у законодавстві України. Відповідно до нього, політик зобов'язаний здати закордонний паспорт і не може залишати межі країни. А також, має прибути до суду за першою вимогою.

Згідно з інформацією, прокуратура вимагала заарештувати п'ятого президента України із можливістю вийти під заставу у розмірі одного мільярда гривень.

Після того, як Порошенко залишив зал суду, його зустріли прихильники, які раділи винесеному вердикту. Чи наполягатиме прокуратура на перегляді рішення суду наразі невідомо.

Нагадаємо, Петру Порошенку було оголошено підозру у державній зраді та фінансуванні тероризму у справі про контрабанду вугілля з ОРДЛО. Це було зроблено 20 грудня 2021 року.

За версією слідства, користуючись президентськими повноваженнями, він давав доручення щодо зриву постачання в Україну вугілля з Південно-Африканської Республіки. Потім, нібито, на вимогу представників Росії організував підписання договорів щодо постачання вугілля з окупованих територій на Сході України. Завдяки цьому у 2014-2015 роках бойовики "ЛДНР" були профінансовані на понад 200 мільйонів гривень.

Справа відкрита за частиною 1 та частиною 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), частини 1 ст. 111 (державна зрада) та частини 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) Кримінального кодексу. У разі доказу вини – йому загрожує вирок до 15 років.

Раніше ми вели онлайн-трансляцію суду над Порошенком з усіма подробицями.