RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Байден оцінив ризики вторгнення Росії в Україну

Американський президент Джо Байден припустив вторгнення Російської Федерації в Україну та оцінив ризики. На його думку, це матиме найсерйозніші наслідки з часів Другої світової війни.

Про це президент США заявив, виступаючи на пресконференції.

"Звичайно, є привід для побоювань. Якщо він вторгнеться в Україну... Такого не відбувалося з часів Другої світової війни. Це мало б найсерйозніші наслідки з того, що відбувалося у світі з погляду війни та миру з часів Другої світової війни" , - наголосив він.

Байден зауважив, що у такому разі буде розглянута можливість збільшення кількості американських військ на українських кордонах: у Польщі, Румунії та інших прилеглих країнах.

Він висловив стурбованість, що це призведе до конфронтації між РФ та державами-членами НАТО, і що ситуація вийде з-під контролю. За його словами, єдине, що може бути гірше за навмисну війну, це - ненавмисна війна.

При цьому президент США вважає, що плата Росії за військове вторгнення буде дуже великою. З огляду на це, сподівається, що президент РФ Володимир Путін розуміє, що "він не в кращому становищі для домінування у світі.

До цього у Білому Домі були не впевнені щодо намірів військового вторгнення Росії в Україну.

Як писав раніше "Апостроф", у 2022 році США виділять Україні в рамках військової допомоги додатково 300 мільйонів доларів.