RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

США можуть передати Україні новітні "Хаммери" з новим ракетним комплексом: фото

На думку експертів із США, відправка в Україну машин HMMWV та БМП Bradley з ракетами TOW-2 могло б посилити озброєння України і стати ефективним рішенням проти російських танків.

Про це повідомляється на сайті “19fortyfive”.

"Армія США ставить на зберігання бойові машини піхоти M2 Bradley, а Корпус морської піхоти США заміняє броньовані HMMWV – на обох встановлені протитанкові ракети TOW-2, які, хоч і не є "Джавелінами", але залишаються потужною протитанковою зброєю", - стверджує американський військовий експерт доктор Філіпп А. Карбер.

Він вважає, що відправка 500 одиниць Bradley та HMMWV з ракетами TOW-2 та ще "декілька сотень "Джавелінів" була б швидким та економічним способом впоратися з російською загрозою". Проте на сьогодні такий сценарій розвитку подій офіційно не розглядається.

Також, експерт зауважив, що наразі в Україні недостатня кількість протитанкових ракетних комплексів, як вітчизняного виробництва, так і ракетних комплексів Javelin, які Україна отримує від США у рамках військової допомоги. У разі нападу РФ, Україна виявиться не готовою до оборони.

Раніше ми публікували відео ефектного знищення танка за допомогою ракетного комплексу "Джавелін".