RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Німеччині зробили дивні заяви щодо Криму та Росії: Україна жорстко відреагувала

Україна назавжди втратила окупований Крим, а її членство в НАТО під питанням через невідповідність стандартам Альянсу.

Про це заявив глава ВМС Німеччини, віце-адмірал Кай-Ахім Шенбах.

За його словами, Україні для вступу до НАТО необхідно відповідати всім критеріям та стандартам, але зараз інтеграція до Альянсу під питанням через наявність окупованих територій.

Віце-адмірал Кай-Ахім Шенбах також повідомив, що Київ назавжди втратив анексований Крим.

"Щодо того, що сталося в Україні. Кримський острів втрачений і він ніколи не повернеться. Це факт", - заявив голова ВМС Німеччини під час конференції.

Як зазначив військовий топ-чиновник, Володимир Путін намагається розколоти Євросоюз на частини та відновити повагу, "яку він, ймовірно, заслуговує", а окупація "маленької смужки української землі" його не надто цікавить.

Росію глава ВМС Німеччини назвав важливою країною, яка потрібна Берліну.

"Це велика країна, але ця країна не є демократією на наш погляд... Звичайно, ми не можемо погодитися з тим, що робить Росія, і в Чечні, і в інших точках, ситуація в яких має бути вирішена. І так, це також стосується того, що трапилося в Україні", - додав Кай-Ахім Шенбах під час свого виступу.

Скандальну заяву голови ВМС ФРН вже прокоментовали в Міністерстві закордонних справ України. Як зазначив спікер дипустанови Олег Ніколенко, подібні слова високопоставленого топ-чиновника категорично неприйнятні, а Крим втрачено лише в уяві Кай-Ахіма Шенбаха.

"Крим неодмінно повернеться завдяки наполегливим зусиллям України та її партнерів, які виявлятимуть рішучість у протидії державі-агресору. У зв'язку з цим вимагаємо роз'яснення з боку німецького уряду, як слова командувача ВМС корелюються із послідовною підтримкою Німеччиною Кримської платформи", - повідомив Олег Ніколенко у коментарі журналістам.

Спікер МЗС України нагадав, що військова агресія з боку Росії призвела до 14 тисяч жертв, а поряд з українськими кордонами сконцентровано стотисячну армію РФ. Однак, як стверджує Олег Ніколенко, подібні факти не бентежать голову ВМС ФРН, який говорить про необхідність поновлення діалогу з Москвою.

За словами Олега Ніколенка, російські спецслужби вільно проводять спецоперації на території Німеччини, ліквідуючи політичних опонентів Кремля.

"Навіть спроба зрозуміти Путіна з боку командувача ВМС Німеччини повинна мати свої моральні, політичні та небезпечні межі. У цьому випадку ці кордони грубо порушені", - додав спікер і зажадав, щоб уряд Німеччини публічно спростував заяву віце-адмірала.

Раніше ми повідомляли, що Німеччину підозрюють у блокуванні поставок зброї Україні.