RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Британія викрила план Кремля на випадок захоплення Києва

За інформацією міністерства внутрішніх справ Великої Британії, спецслужби РФ підтримують зв'язки з багатьма експолітиками України. Кремль хоче поставити у Києві проросійського лідера, який допоможе в окупації України. Таким кандидатом розглядається український нардеп Євген Мураєв.

Про це йдеться у заяві британської міністерки закордонних справ Елізабет Трасс.

"У нас є інформація, яка вказує на те, що російський уряд сподівається поставити у Києві проросійського лідера, оскільки він розглядає можливість вторгнення та окупації України. Як потенційний кандидат розглядається колишній народний депутат України Євген Мураєв", - йдеться у повідомленні.

За даними Трас, українські колишні політики мають контакт зі спецслужбами РФ, зокрема:

  • Перший віцепрем'єр-міністр України (2012-2014 рік) та виконувач обов'язків прем'єр-міністра у 2014 році Сергій Арбузов;
  • Перший віцепрем'єр-міністр (2010-2012 рік) та голова апарату експрезидента України Віктора Януковича Андрій Клюєв.
  • Ексзаступник голови Ради національної безпеки та оборони України Володимир Сівкович;
  • Прем'єр-міністр України (2010-2014) Микола Азаров.

У МЗС додали, що деякі з цих людей підтримують зв'язок із розвідниками, які наразі продумують план нападу на територію української держави.

"Опублікована сьогодні інформація проливає світло на масштаби російської діяльності, спрямованої на підрив України, і дає уявлення про мислення Кремля. Росія має знизити ескалацію, покласти край своїм кампаніям агресії та дезінформації та піти шляхом дипломатії", - сказала Трасс.

За її словами, Велика Британія та її партнери вже не раз заявляли, що будь-яке військове вторгнення РФ в Україну було би великою стратегічною помилкою із серйозними наслідками.

"Позиція Великої Британії щодо України також ясна. Ми беззастережно підтримуємо її суверенітет та територіальну цілісність у межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Крим. Україна – незалежна, суверенна країна", - зазначила глава британського МЗС.

Нагадаємо, Велика Британія оголосила про новий пакет підтримки та оборонної зброї для України, для посилення оборонних можливостей нашої країни перед російською агресією.