RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Стало відомо про позицію Британії щодо відключення Росії від SWIFT

Влада Великобританії готова підтримати відключення Росії від платіжної системи SWIFT у разі повномасштабного військового вторгнення на територію України.

Про це повідомляє газета Telegraph.

За даними джерел, близьких до прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, політик побоюється, що деякі зі світових лідерів можуть недооцінити всієї загрози на російсько-українському кордоні і не розуміють "ризиків з боку агресивно налаштованої РФ".

Джонсон припускає, що ймовірні санкції не можуть виключити лише газопровід "Північний потік-2" - офіційний Лондон може підтримати "ядерний" сценарій проти Москви. Це включає і відрізання Росії від міжнародної системи банківських платежів SWIFT.

Також британський прем'єр-міністр має намір обговорити з лідерами Великої сімки формування "санкційної коаліції", де буде погоджено цільові санкції проти РФ.

Раніше ми повідомляли, що США та Європа не відключатимуть російські банки від платіжної системи SWIFT через загрозу розвитку альтернативної інфраструктури та інших непередбачуваних наслідків. Проте Захід готує цілеспрямовані економічні санкції проти найбільших банків Росії.