RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Влада Британії висловилася про можливе відправлення своїх військ в Україну

Великобританія заявила про свою підтримку Україні у разі вторгнення Росії, але виключає відправку своїх військ до російського кордону.

Про це повідомляє Sky News.

Як заявив віце-прем'єр-міністр Домінік Рааб, офіційний Лондон та інші країни (ЄС та НАТО - "Апостроф") запровадять проти Росії економічні та фінансові санкції, якщо Кремль піде на військове вторгнення в Україну. У той же час, британський політик назвав "малоймовірним" відправлення регулярних частин армії Сполученого Королівства до кордонів РФ.

"Можна сказати, що ми вже готові брати участь у програмах навчання для підтримки українців у захисті, і це абсолютно правильно", - заявив Рааб.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що влада Великобританії готова підтримати відключення Росії від платіжної системи SWIFT у разі повномасштабного військового вторгнення на територію України.

До цього повідомляли, що США та Європа не відключатимуть російські банки від платіжної системи SWIFT через загрозу розвитку альтернативної інфраструктури та інших непередбачуваних наслідків. Проте Захід готує цілеспрямовані економічні санкції проти найбільших банків Росії.