RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Захід пригрозив Кремлю безпрецедентними санкціями у разі вторгнення в Україну

Лідери Великої Британії та інших провідних країн НАТО домовилися про безпрецедентний пакет санкцій проти Росії у разі нового вторгнення в Україну.

Про це йдеться у заяві, поширеній канцелярією британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона за підсумками його онлайн-зустрічі з лідерами США, Італії, Польщі, Франції, Німеччини, керівництвом Євросоюзу та НАТО у понеділок, 24 січня, повідомляє Mail Online.

"Лідери зійшлися в поглядах, що, якщо відбудеться подальше російське вторгнення на Україну, союзники повинні оперативно вжити каральних заходів у відповідь, включаючи безпрецедентний пакет санкцій. Вони вирішили продовжувати тісну координацію будь-яких таких дій у відповідь", - сказано в заяві.

Учасники зустрічі наголосили на важливості міжнародної єдності перед лицем російської агресії.

"Прем'єр-міністр (Великобританії, - Апостроф") звернув увагу на справжні гуманітарні наслідки у разі будь-якої російської агресії та на необхідність зробити кроки, які перебувають у нашій владі, щоб запобігти такому результату", - зазначили в канцелярії глави британського уряду.

У заяві наголошується, що учасники зустрічі зійшлися на думці, що міжнародна спільнота не повинна зазнавати жодних дій, які б підривали український суверенітет.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що США не вводитимуть превентивних санкцій проти Росії і зроблять це лише у разі нового військового вторгнення РФ в Україну.