RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

"Може бути нова Чечня": британський прем'єр оцінив ризики вторгнення Росії в Україну

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон озвучив наслідки для Росії та її президента Володимира Путіна у разі військового вторгнення до України.

Про це повідомляє Reuters.

За словами британського прем'єра, якщо Росія піде на військове вторгнення в Україну, то наслідки для неї можуть бути набагато гіршими, ніж під час воєн у Чечні. Варто зазначити, що дві чеченські кампанії проходили з 1994 по 1996 і з 1999 по 2009 роки – тоді російській армії протистояли збройні формування Чеченської Республіки Ічкерія, яка оголосила свою незалежність від Російської Федерації під час розпаду Радянського Союзу.

В обох війнах загинули десятки тисяч людей, але Кремлю вдалося втримати північнокавказьку республіку під своїм контролем.

Раніше ми повідомляли, що влада Великобританії готова підтримати відключення Росії від платіжної системи SWIFT у разі повномасштабного військового вторгнення на територію України.

Також "Апостроф" повідомляв, що Великобританія розпочала евакуацію співробітників посольства у Києві через загрозу вторгнення Росії в Україну.