RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Прем'єр Хорватії вибачився за скандальну заяву президента про Україну

У вівторок, 25 січня, президент Ховатії Зоран Міланович заявив, що Україні не місце в НАТО і у разі ескалації з Росією Загреб максимально дистанціюється від подій. Пізніше, прем'єр-міністр країни вибачився за скандальну заяву глави держави.

Про це він написав на сторінці у Twitter.

"Враховуючи те, що в Україні наших солдатів немає, а контингент, який знаходиться у Польщі, вже повернувся, я не знаю, яких саме військових має намір вивести президент. Його заява про корупцію в Україні – це не наша позиція, і я від імені уряду прошу вибачення перед українцями за такі недолугості",- заявив він.

Нагадаємо, відповідаючи на запитання, як Хорватія відреагує на ситуацію в Україні, Міланович сказав: "Ми не будемо мати з цим нічого спільного, і не маємо нічого. Якщо буде ескалація, ми виведемо (з регіону) останнього хорватського солдата… Україні не місце в НАТО. Коли Україна змінила владу, тоді цей рух, який не був демократичним, був переворотом, під час якого було вбито 50 людей".

Як повідомляв “Апостроф”, декількома днями раніше глава ВМС Німеччини Кай-Ахім Шенбах заявив, що Україна назавжди втратила окупований Крим. Але після жорсткої реакції суспільства додав, що це його особиста думка та подав у відставку.