RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Скандал із Німеччиною: командувач ВМС дав пояснення своїм словам про Україну та подав у відставку

У суботу, 22 січня глава ВМС Німеччини, Кай-Ахім Шенбах заявив, Україна назавжди втратила окупований Крим, а її членство в НАТО під питанням через невідповідність стандартам Альянсу. Але після жорсткої реакції суспільства додав, що ця заява є його особистою думкою.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

Шенбах виступав на конференції Індійського інституту оборонних досліджень імені Манохара Паррікара, де заявив: "Крим "пішов" і ніколи не повернеться, це факт. І ми повинні керуватись фактичним станом справ, а не емоціями".

Пізніше глава МВС написав у соцмережі, що його скандальні висловлювання у жодному разі не мають відношення до офіційної позиції держави.

"Мої заяви про політику безпеки в аналітичному центрі в Індії виражали мою особисту думку на той момент щодо ситуації на місцях. Вони жодним чином не відповідають офіційній позиції Міністерства оборони Німеччини", - написав Шенбах.

Він відзначив, що неправильно оцінив ситуацію і визнав свою помилку.

"Необережно, неправильно оцінив ситуацію, я не мав цього робити. Інтерпретувати нема чого, це була явна помилка", - додав він.

Згодом видання BILD повідомило, що Шенбах подав у відставку. Посаду має зайняти його заступник контр-адмірал Ян Крістіан Каак.

Раніше ми писали, скільки росіян завезли окупанти до Криму.