RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Посольство США знову рекомендує американцям виїжджати з України

Посольство США в Україні вкотре закликає американців, які проживають на території України, покинути країну через загрозу повномасштабного вторгнення на територію Росії. Громадяни США запропонували дорожню мапу зі списком країн, через які є можливість повернутися на батьківщину.

Про це пише американське посольство.

“Ситуація з безпекою в Україні, як і раніше, залишається непередбачуваною через збільшені загрози воєнних дій Росії і може погіршитися без попередження. Громадяни США в Україні мають розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційні чи інші приватні транспортні засоби”, - йдеться у повідомленні.

До списку країн, через які відомство рекомендує повертатися на батьківщину всі, хто межує з українською державою, окрім Російської Федерації та Білорусі: Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина, Молдова.

Зазначається, що американці, що в'їжджають, до Молдови через самопроголошений регіон Придністров'я, куди американські дипломати мають обмежений доступ, повинні будуть згодом зареєструвати свій в'їзд у молдавських державних органах і можуть додатково перевірятися місцевою "владою".

Основний прикордонний перехід Придністров'я – це Паланка – Маяки Зручне. На півночі Придністров'я перший молдавсько-український прикордонний перехід – Отач – Могилєєв – Подільськ. Потяг Кишинів-Одеса також проходить через Придністров'я.

Крім того, на сайті посольства розмістили детальну інструкцію "Чим може допомогти Державний департамент США своїм громадянам за умов кризи".

Детальніше читайте у нашому матеріалі: Поїхати не можна залишитися: чому США та Британія евакуювали дипломатів