RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Путин сделал громкое заявление по вступлению Украины в НАТО

Президент Російської Федерації Володимир Путін нарешті зрозумів, що вступ України до НАТО може створити загрозу війни через тимчасово окупований Крим.

Про це він сказав на пресконференції за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

"У доктринальних документах самої України написано, що вони збираються повернути Крим, зокрема військовим шляхом. Не те, що вони говорять на публіку, це в документах написано. Уявімо, що Україна є членом НАТО, напхана зброєю, стоять сучасні ударні системи, як у Польщі та Румунії, і починає операцію в Криму, зараз не говорю навіть про Донбас", – заявив президент країни-агресора.

Він зазначив, що у Північноатлантичному альянсі "кинули", тобто обдурили Росію в минулому, і додав, що після оголошення ультиматуму Захід проігнорував її основні вимоги у сфері безпеки.

"Ми не побачили адекватного врахування трьох наших ключових вимог щодо недопущення розширення НАТО, відмови від розміщення ударних систем озброєння поблизу російських кордонів, а також повернення військової інфраструктури блоку в Європі до стану 1997 року, коли було підписано основний акт Росія-НАТО", – сказав Путін.

Раніше Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна та Грузія стануть членами НАТО, однак Альянс не встановив термін, коли це має статися.