RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Суд ухвалив рішення щодо начальника охорони Януковича

Колишньому заступнику начальника Управління державної охорони України – начальнику Служби безпеки колишнього президента Віктора Януковича, якому ДБР повідомило про підозру у дезертирстві, суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про це повідомляється на сайти Державного бюро розслідувань.

Ім'я обвинуваченого не вказується, але за матеріалами справи відомо, що йдеться про генерал-майора Костянтина Кобзаря.

Як встановило слідство, на початку 2014 року генерал-майор перебував у відрядженні на території Автономної Республіки Крим, де керував охороною Віктора Януковича. Проте після завершення відрядження він не лише не повернувся до місця служби, а й виїхав за межі України. Наголошується, що він діяв за попередньою змовою з іншими військовослужбовцями Управління державної охорони України.

Крім цього, саме Кобзар організував незаконне переправлення Януковича через державний кордон України, що дає змогу президенту-втікачу з 2014 року ховатися від органів досудового розслідування та суду.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 332 КК України (незаконне переправлення особи через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 408 КК України (дезертирство за попередньою змовою групою осіб).

Орган досудового розслідування отримав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні, а стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (заочно).

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Віктор Янукович подав до Окружного адмінсуду Києва ще один позов проти Верховної Ради. Він вимагає визнати відсутність у ВР повноважень позбавляти звання президента України будь-яким іншим способом, окрім імпічменту.