RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Київ отримав запит Вашингтона на призначення нового посла США в Україні

Київ отримав запит Вашингтона на призначення Бріджит Брінк на посаду посла США в Україні. Наше дипломатичне відомство вже розпочало процес узгодження її кандидатури.

Про це заявив голова МЗС Дмитро Кулеба.

"Можу підтвердити, що Україна отримала запит США про призначення пані Бріджит Брінк, послом США в Україні, і Міністерство закордонних справ розпочало належну процедуру", - сказав Кулеба.

За словами міністра закордонних справ, після погодження кандидатури посла, у Києві буде ухвалено відповідне політичне рішення.

Нагадаємо, 31 січня стало відомо, що президент США Джо Байден погодив кандидатуру Бріджит Брінк на посаду посла в Україні. Bloomberg писав, що адміністрація Білого дому обговорює кандидатуру Брінк. Водночас, у CNN повідомляли, що українська влада ще не погодила її кандидатуру.

Також нагадаємо, що Брінк непогано поінформована про ситуацію в країнах колишнього соцтабору та екс-СРСР. Вона працювала політичним консультантом у посольстві США у Белграді, була співробітником посольств США у Грузії та Узбекистані, 2019 року була призначена послом США у Словаччині.