RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Хто стане послом США в Україні: стала відома головна кандидатура

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден погодив кандидатуру на посаду посла в Україні - йдеться про Бріджіт Брінк.

Про це повідомляє журналіст Bloomberg Дженніфер Джейкобс у себе на сторінці у Twitter.

За словами співробітниці Bloomberg, адміністрація Білого дому обговорює кандидатуру Брінк. У той же час, CNN повідомляє, що українська влада ще не погодила її кандидатуру.

Бріджіт Брінк народилася в штаті Мічиган, здобула ступінь бакалавра політології, а потім навчалася в Лондонській школі економіки. Крім англійської, вона володіє російською, сербською, грузинською та французькою мовами.

У 1996 році вона розпочала роботу в Державному департаменті США, якийсь час працювала політичним консультантом у посольстві США в Белграді. Потім вона обіймала низку посад у зовнішньополітичній системі США - від помічника заступника Держсекретаря з політичних питань у Європі, до співробітниці посольств США в Грузії та Узбекистані та співробітниці Ради національної безпеки США.

Фото: Facebook/USEmbassySlovakia

У 2019 році вона була призначена на посаду Надзвичайного та повноважного посла Сполучених Штатів Америки у Словацькій Республіці.

Нагадаємо, що в Україні з травня 2019 року відсутній постійний посол Сполучених Штатів Америки.

Читайте також у матеріалі "Апострофа": Життя без посла: чому в Україну досі не призначили представника Білого дому.