RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Чи є привід для паніки? У Міноборони розповіли про кількість російських військ на кордоні

Українське оборонне відомство заявляє, що на кордонах з Україною, не спостерігає формування ударних груп російських військ. Імовірність ескалації на сьогодні низька.

Про це заявив очільник Міністерства оборони Олексій Рєзніков на брифінгу, що транслювався на YouTube-каналі "Військового телебачення України".

За його словами, вздовж лінії кордону із Росією та Білоруссю немає жодних формувань ударних груп.

"Імовірність значної ескалації станом на сьогодні розглядається як низька", - зазначив Рєзніков.

Водночас, за його даними, наразі на українських кордонах - 115 тисяч військ РФ наземного компонента у Білорусі, Росії та на тимчасово окупованих територіях, як в ОРДЛО, так і в Криму.

При цьому, відомо про перекидання підрозділів на полігони у Криму, Воронезькій області та інші точки, шість десантних суден РФ продовжують перехід через Середземне море у Сирію. Міністр не виключає їх можливе перекидання у подальшому у Чорне море.

Також Україна пильнує за військовими маневрами РФ та Білорусі "Союзна рішучість – 2022", які стартували 2 лютого (перший етап). У навчаннях у Білорусі планують взяти участь кілька тисяч військових зі Східного і Центрального військових округів Росії.

ЗСУ у повній готовності та спостерігають за ситуацією у всіх п'яти областях, що межують із Білоруссю, сподіваючись, що після навчань військові повернуться у місця постійної дислокації, додав Рєзніков.

"Ми точно не плануємо жодних провокацій щодо Білорусі. І не очікуємо на провокації з боку Білорусі... Ми сподіваємося... що російські війська після закінчення навчань покинуть територію Білорусі", - наголосив міністр оборони.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що минулої доби, 2 лютого, бойовики чотири рази порушили режим припинення вогню, обстрілявши українські позиції з ручних протитанкових та автоматичних гранатометів.