RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Польський дипломат про російські війська: стягнуті до кордону, але атакувати не готові

Російські війська, що знаходяться на кордоні з Україною, не приведені в бойову готовність. Такі дані надають польські військові.

Про це розповів колишній міністр закордонних справ Польщі, нині євродепутат Радослав Сікорський у своєму інтерв'ю "Європейській правді".

Він спілкувався з польськими військовими генералами, які впевнені, що сил РФ не вистачить на захоплення усієї України. Однак, їх достатньо, аби зайняти ще один шмат території України.

"Польські військові кажуть, що російські війська хоч і скупчені біля ваших кордонів, але не приведені у бойову готовність. Однак їхні війська поруч, зовсім неподалік Харкова, а далі неподалік – Дніпро" ,- підкреслив Сікорський.

На його переконання, головна мета РФ - залякувати Україну.

"Домогтися зміни влади, виконання "Мінська". Надати Донбасу вето щодо рішень всієї держави. Але як ні – то, можливо, відкусити шмат території. Все ж ми не можемо читати думки Путіна", - пояснив своє бачення російської ідеї вторгнення євродепутат.

Раніше "Апостроф" повідомляв про можливості з розвитку глобальних зв'язків для України за допомогою союзу з Польщею та Великою Британією.