RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

У США підтвердили: Росія може використати фейкове відео як привід для нападу на Україну

Розвідка США зібрала інформацію про підготовку фейкового відео Москвою для звинувачення ЗСУ в смертях цивільних на Донбасі або на прилеглих районах РФ.

Про це речник зовнішньополітичного відомства Нед Прайс заявив під час традиційного брифінгу Держдепартаменту 4 лютого.

Він зазначив, що США опублікують ці дані, аби розкрити масштаби агресії Росії проти України та відмовити Москву від реалізації цього плану.

Заступник радника президента США з національної безпеки Джонатан Файнер пояснив журналістам, що Вашингтон не знає достеменно, чи буде Росія діяти такими методами, "але ми знаємо, що такий варіант розглядається".

Водночас Держдеп не навів жодних доказів на підтвердження інформації.

The Washington Post і The New York Times - провідні американські видання - оприлюднили інформацію про наявність доказів того, що Росія має розроблений та схвалений на високому державному рівні план, котрий передбачає створення приводу для вторгнення в Україну. Про це їх інформували високопосадовці у владі США.

"Імовірна операція… передбачатиме фабрикування відеокадрів із зображенням жертв серед цивільного населення на сході України – і, можливо, через кордон у самій Росії – для широкої аудиторії, щоб викликати обурення проти українського уряду та створити привід для вторгнення. Поки що неясно, ідеться про реальні жертви чи фейкові, сказав один американський чиновник", - написали в The Washington Post.

Раніше "Апостроф" писав про те, що в Путіна вигадали причину зосередження 100-тисячного війська РФ на кордоні з Україною.