RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Україна отримала ще один літак військової допомоги: всі подробиці та фото

У зв'язку з можливим вторгненням РФ в Україну Канада відправила літак CAF C-177 Globemaster з військовою допомогою, що включає нелетальну зброю.

Про це повідомляється на сайті канадського уряду.

"Минулої ночі, в рамках нещодавно оголошеної Канадою негайної підтримки України та розширення операції UNIFIER, місії з навчання та нарощування потенціалу Збройних сил Канади (CAF) в Україні, літак CAF C-177 Globemaster, усередині якого смертоносна військова техніка, вилетів із CFB Trenton", - йдеться у повідомленні.

Техніку надали з метою допомоги українським силам безпеки захиститися від російських загроз та військового нарощування в Україні та навколо неї. Оскільки Канада твердо підтримує суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України.

Повідомляється, що вантаж включає засоби індивідуального захисту і перевезення вантажів, а також обладнання для спостереження і виявлення противника. Зокрема, у списку заявлені бронежилети та комплекти вантажного візка, біноклі, лазерні далекоміри, металодетектори та зорові труби.

У літаку також перебували співробітники CAF. Вони супроводжували обладнання, щоб допомогти з його інтеграцією та переконатися, що українські сили безпеки належним чином навчені його роботі та обслуговуванню. Відтак персонал залишиться в Україні для додаткового наставництва українських сил безпеки.

З метою безпеки, точне місце та дата прибуття вантажу в Україну не розголошується.

Зазначається, що з 2015 року Канада надала Україні нелетальне військове обладнання на суму понад 23 мільйони доларів. Це обладнання включало такі предмети, як: системи зв'язку, що використовуються для польових операцій, мобільний польовий шпиталь та обладнання для знешкодження вибухових речовин. За цей час канадські війська також навчили близько 33 000 українських військових та співробітників служби безпеки цілій низці тактичних та передових військових навичок.

Раніше ми писали, що в Україну прибув п'ятий літак із США з військовою допомогою на борту.