RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Зі США в Україну прибув новий борт з військовою допомогою: фото

Увечері у понеділок, 31 січня, в Україну прибув черговий літак із військовою допомогою від США. На його борту – 84 тонни боєприпасів різного калібру.

Про це у Twitter повідомив міністр оборони України Олексій Рєзніков.

"П'ята пташка в Києві! Ще 84 тонни боєприпасів різного калібру! Найближчими днями чекаємо на черговий вантаж оборонного озброєння від наших друзів із США!", - пише він.

Зазначимо, це вже п'ятий літак із американською військовою допомогою з 22 січня. Загалом, за даними Міноборони України, США планують здійснити в Україну 45 літако-рейсів військової допомоги. Йдеться про засоби оборони: боєприпаси, засоби контрбатарейної боротьби, протитанкові засоби, стрілецьке озброєння тощо.

Зокрема, американці передали Україні гранатомети M141 Bunker Defeat Munition (BDM) або SMAW-D – це ручна одноразова реактивна граната, призначена для руйнування польових фортифікаційних споруд, опрацювання проходів у загородженнях та стінах будівель.

Як повідомляв "Апостроф", готовність допомогти Україні боєприпасами на тлі загрози російського вторгнення висловили багато інших країн, зокрема Нідерланди.