RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Зеленський їде до Мюнхена на конференцію з безпеки, Путін - відмовився

Президент України Володимир Зеленський братиме участь у Мюнхенській конференції безпеки, яка відбудеться у середині лютого.

Про це повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на агентство DPA.

Організатори очікують, що у Мюнхенській конференції безпеки візьмуть участь близько 35 лідерів країн та урядів. Серед гостей також буде президент України Володимир Зеленський та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Глава Російської Федерації Володимир Путін відмовився приїжджати на конференцію та озвучувати свою позицію серед світових лідерів. Ймовірно, що лідер Кремля може виступити у відеоформаті.

"Я в жодному разі не хочу виключати Росію. Чи скористається Москва можливістю не лише представити свою позицію в листах США та НАТО, а й викласти її ще раз перед компетентною та високопоставленою публікою, залежить тільки від неї", - заявив голова конференції Вольфганг Ішингер .

Серед високопосадовців, як відзначають німецькі журналісти, будуть держсекретар США Ентоні Блінкен, канцлер ФРН Олаф Шольц, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн. Наразі обговорюється візит президента Франції Еммануеля Макрона та віце-президента Сполучених Штатів Камілли Харріс.

Раніше ми розповідали, що Володимир Зеленський погодився на особисту зустріч із Путіним у Туреччині.