RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

30 червня

Всі новини

Росія перекидає війська з Далекого Сходу: які гарантії Китай дав Кремлю

Перекидання Росією військ і ракетних комплексів "Іскандер" з Далекого Сходу до кордонів України може свідчити про те, що Москва отримала певні гарантії від Пекіна, що ці сили їй на сході найближчим часом не знадобляться.

Про це політолог Юрій Романенко розповів у коментарі сайту "Апостроф".

Він вважає, що Росія та Америка зараз грають на підвищення ставок, хоча й відбулося певне пом'якшення на рівні обміну дипломатичними ударами, але все ж таки Путін продовжує перекидати війська ближче до нашого кордону.

"У контексті зближення з Китаєм це виглядає логічним, адже якщо Пекін дав Москві якісь гарантії, то кількість військ, яку Росія тримала на сході, можна зменшити. Західний напрямок конфлікту вигідний для Китаю, а для Путіна він першочерговий", - каже експерт .

Торкнувшись теми розв'язування західними ЗМІ кампанії фейкових новин щодо вторгнення військ РФ в Україну, політичний експерт виклав версію про те, що з її допомогою Київ примушують до виконання політичної частини "Мінська".

Романенко також зауважив, що варто звернути увагу й на інші важливі причини появи неперевіреної або відверто фейкової інформації.

"Західні ЗМІ теж люблять отримувати трафік і заробляти на хайпі, а всі історії про Україну зараз розлітаються, мов гарячі пиріжки – відповідно кожен намагається на цьому заробити", - говорить політолог.

Більше думок експертів читайте на "Апострофі" у статті: Вторгнення онлайн та інші "плани Барбаросса": чому Захід продовжує лякати українців нападом Росії