RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Шольц, Макрон та Дуда зустрілися у Берліні: названо головну мету "Веймарського трикутника"

У вівторок, 8 лютого, у Берліні розпочалася зустріч лідерів Німеччини, Франції та Польщі. Олаф Шольц, Еммануель Макрон та Анджей Дуда планують обговорити способи ослаблення напруженості, спричиненої концентрацією військової присутності РФ на українському кордоні.

Про це пише France 24.

Федеральний канцлер Олаф Шольц заявив, що всі три держави єдині у своєму прагненні зберегти мир на континенті.

"Наша спільна мета – запобігти війні в Європі", – сказав він перед початком переговорів.

Президент Польщі Анджей Дуда зазначив, що ще існує можливість запобігти війні у Європі шляхом послаблення напруженості з Російською Федерацією через Україну.

"Ми повинні знайти рішення, щоб уникнути війни. Як я вже сказав, це наше головне завдання на сьогодні. Я вірю, що ми його виконаємо. На мою думку, найголовніше сьогодні – це єдність та солідарність", – заявив Дуда.

Своєю чергою, глава Франції Еммануель Макрон закликав до твердого діалогу з РФ з метою вирішення ситуації, пов'язаної з Україною.

"Ми маємо разом знайти шляхи та засоби для ведення твердого діалогу з Росією. Це єдиний шлях до миру в Україні", – сказав президент Франції.

Раніше у Києві пройшли переговори президента Володимира Зеленського та його французького колеги Еммануеля Макрона, після яких вони дали брифінг.