RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Резонансна ДТП з нардепом Трухіним: хронологія подій в одній картинці

23 серпня 2021 року в Дарницькому районі Києва народний депутат партії "Слуги народу" Олександр Трухін на Audi, потрапив в аварію, внаслідок якої постраждали шестеро людей. Пізніше в мережу потрапило відео, на якому Трухін намагається дати хабар поліцейському і втекти з місця.

Як розвивалися події з дня ДТП в інфографіці відобразило "Слово та діло".

У поліції про ДТП повідомили лише за тиждень, без вказівки імен учасників. Сам Трухін підтвердив, що потрапив в аварію лише 1 вересня. Він заявив, що не збирався це приховувати і нібито допомагав поліцейським.

Однак у поліції не повідомили, хто саме був за кермом того дня. У жовтні в Держбюро розслідувань розповіли, що допитали більше 10 свідків, але відео ДТП у слідства немає.

На початку лютого "Українська правда" опублікувала відео з нагрудної камери поліцейського, який перебував на місці ДТП. Камера зафіксувала, як Трухін намагався піти з місця події та пропонував поліцейським хабар у розмірі 150 тисяч. Також він сказав, що зателефонує Денису Монастирському, щоб вирішити проблему.

Після цього Трухіна виключили із партії "Слуга народу". Щодо нардепа також порушили кримінальну справу – через пропозицію надати неправомірну вигоду поліцейському. За словами нардепа, йому соромно за свою поведінку на місці ДТП він пояснив це станом шоку.

Через три дні після публікації на відео відреагував Денис Монастирський. Він заявив, що Трухін йому не дзвонив.

7 лютого Держбюро розслідувань заявило, що за кермом Audi знаходився не нардеп Трухін, а "людина в одязі червоного кольору" - це зафіксувала остання робоча камера в центрі Борисполя. Оскільки на місці аварії камери не було, проводиться низка експертиз, щоб встановити особу водія.

Як повідомляв "Апостроф", 7 лютого Державне бюро розслідувань викликало на повторний допит патрульного поліцейського Сергія Петрика, відео з нагрудної камери якого оприлюднено у ЗМІ.