RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Поспішаю приймати закони": як п'яний Трухін намагався втекти з місця ДТП

23 серпня 2021 року в Дарницькому районі Києва народний депутат партії “Слуги народу” Олександр Трухін за кермом Audi потрапив в аварію, внаслідок якої постраждало шестеро людей. Днями в мережу потрапило відео, на якому Трухін намагається дати хабар поліцейському та втекти з місця.

"Апостроф" розповідає про всі подробиці скандального інциденту.

На опублікованих кадрах Трухін звертався до поліцейського зі словами "давай я тихенько до лісу піду". Також він обіцяв "поговорити" із головою МВС Денисом Монастирським. Він запевняє, що не був за кермом, проте пропонував правоохоронцю "знайтись" та "віддячити".

Коли поліцейський нагадав нардепу, що за такі домовленості є кримінальна відповідальність, "слуга" порадив не звертати на це увагу.

Міністерство внутрішніх справ заявляє, що інформація про те, що "слуга народу" Олександр Трухін після ДТП намагався домовитися з головою МВС Денисом Монастирським, не відповідає дійсності.

"Усі спроби представляти суть справи так, ніби народний депутат О. Трухін про щось намагався "договоритися" з міністром внутрішніх справ не відповідають дійсності" , - йдеться у повідомленні.

Також, у МВС нагадали, що Трухін є спеціальним суб'єктом кримінального провадження і що кримінальні провадження, в яких він може фігурувати як підозрюваний, відносяться до підслідності Державного бюро розслідувань.

У відомстві додали, що саме через те, що під час слідства поліція отримала "факти, які свідчили, що за кермом автомобіля "Ауді" міг бути саме нардеп", то кримінальне провадження було передано з поліції до ДБР.

"Поліцейські сумлінно виконали свої службові обов'язки щодо документування цієї ДТП. Встановлення всіх фактів та обставин ДТП за участю народного депутата України та прийняття відповідних процесуальних рішень належать до повноважень Державного бюро розслідувань" , – резюмували у МВС.

Тим часом державне бюро розслідувань також заявляє, що в їхньому розпорядженні не було відео зі службової камери поліцейських, знятого 23 серпня після аварії за участю Audi, в якій був народний депутат Олександр Трухін.

"Розслідування дорожньо-транспортної пригоди за участю народного депутата України Олександра Трухіна, яке сталося 23 серпня 2021 року, ще триває. Державне бюро розслідувань проводить усі необхідні експертизи та інші слідчі дії. Інформуємо, що матеріалів на момент виходу розслідування у розпорядженні слідства не було", - йдеться у повідомленні.

Водночас, генпрокурор Ірина Венедиктова відкрила ще одне кримінальне провадження з ДТП за участю народного депутата Олександра Трухіна та доручила розслідувати його НАБУ.

"Без будь-яких зволікань дала доручення зареєструвати кримінальне провадження. На жаль, мова вже йде не лише про участь у ДТП. Цілком очевидно, що питань для вивчення набагато більше", - написала вона на сторінці у Facebook.

За якою статтею відкрито провадження, Венедиктова не уточнила.

Влада України оперативно відреагувала на відео з місця ДТП за участю нардепа Олександра Трухіна.

Так, прес-секретар "Слуги народу" Юлія Палійчук повідомила на своїй сторінці в Telegram, що Трухіна вже виключено з партії. Також, він більше не очолюватиме полтавську обласну організацію "Слуг народу".

Також вона процитувала заяву голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, який заявив, що нардепу Олександру Трухіну не місце у фракції та партії.

"Ми чекали на офіційні та переконливі результати розслідування ДТП, на місці якого бачили Олександра Трухіна. Але кадри з натільних поліцейських камер говорять більше, ніж він може сказати на своє виправдання.

Мені та моїм колегам соромно за поведінку Олександра Трухіна. Це точно не те, з чим ми йшли на вибори і чого від нас чекають люди, котрі голосували за нас.

Вважаю, що Олександру Трухіну не місце ні у фракції, ні у партії "Слуга Народу". Він повинен негайно вийти самостійно, але навіть якщо він цього не зробить – таке рішення все одно буде прийняте, як тільки епідеміологічна ситуація дозволить нам зібрати кворум і провести результативне голосування.

А в інших питаннях Олександр Трухін має співпрацювати зі слідством, аби вже не нам, а суспільству відповісти на питання, які стосуються ДТП та всього того, що відбувалося після нього" , - заявив політик.

Раніше ми публікували яскраві фотожаби на скандального екс-"слугу" Трухіна.