RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Українське питання: Франція, Німеччина та Польща звернулися до Росії

Країни Веймарського трикутника, до складу яких входять Франція, Німеччина та Польща, виступили із заявою, яка закликає Росію розпочати переговори щодо забезпечення безпеки на європейському континенті.

Про це повідомляє "France24".

У спільно складеному документі за підсумками переговорів у Берліні президент Франції Еммануель Макрон, канцлер ФРН Олаф Шольц і президент Польщі Анджей Дуда закликали Росію "внести внесок у деескалацію ситуації на українському кордоні та розпочати змістовний діалог про безпеку на європейському континенті" .

Вони наголосили на важливості конструктивного діалогу з цього питання та заявили, що готові "брати участь у переговорах з питань безпеки, що представляють взаємний інтерес, і орієнтованих на результат" .

"Глави держав та урядів Веймарського трикутника підкреслили свою відданість спільним зусиллям щодо зміцнення європейської та трансатлантичної архітектури безпеки" , - йдеться у документі.

Також, представники держав вкотре акцентували увагу на підтримці суверенітету та територіальної цілісності України та "наслідках" для Росії у разі загострення ситуації, підтримали роль Нормандського формату у справі реалізації Мінських угод.

Макрон, Шольц та Дуда відзначили, що НАТО має "постійно переглядати свою стратегію оборони та стримування" з урахуванням змін реальної ситуації та в рамках програми блоку про "розширену присутність на передньому фланзі".

Раніше ми писали, що лідери країн Веймарського трикутника зустрілися у Берліні.