RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Так собі жарт: Білий дім присоромив Путіна за "Терпи, моя красуня"

США офіційно засуджує висловлювання президента РФ Володимира Путіна, адресоване Україні, під час підсумкової пресконференції після зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном.

Про це повідомила прессекретарка Білого дому Джен Псакі на брифінгу для преси.

Вона впевнена, що будь-який "жарт" про зґвалтування викликає обурення абсолютно всієї адміністрації Байдена. Так вона відповіла журналісту, котрий запитував про реакцію Білого дому на висловлювання Путіна про відмову України виконувати Мінські угоди в російському варіанті: "Подобається-не подобається — терпи, моя красуне!".

"Ну, по-перше, я б сказала, що будь-який жарт про зґвалтування напевно викличе обурення абсолютно у всіх в адміністрації Байдена, незалежно від того, чи виходить вона з вуст американського чи іноземного чиновника. Зазначу також, що ми ніколи не стримували своїх реакцій з приводу войовничої риторики та неправдивості деяких заяв, які випливають із вуст Президента Путіна та представників російського керівництва. І, звичайно ж, цей "жарт" не викликає у нас захоплення", - відповіла Джен Псакі.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що Мінські угоди не будуть виконуватися на російських умовах, де в основі лежить прямий діалог між Україною та ОРДЛО.

Раніше "Апостроф" повідомляв про відповідь Володимира Зеленського на жарт Путіна про "Терпи, моя красуне".