RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Зеленський відповів Путіну на "Терпі, моя красуня"

У вівторок, 8 лютого, Президент України Володимир Зеленський відповів Володимиру Путіну на заяву, яку той зробив під час брифінгу за підсумками зустрічі з головою Франції Еммануелем Макроном. Йдеться про фразу "Терпи, моя красуня".

Володимир Зеленський зробив це на спільній пресконференції з Еммануелем Макроном, яку транслював "Апостроф".

"Безумовно, є речі з якими не посперечаєшся. Україна справді красуня. Щодо "моя" тут перебір. А щодо "терпи" - Україна дуже терпляча, бо це мудрість. Це важливо не лише для України, а й для всієї Європи та дуже важливо для росіян. Тому що від нашого терпіння залежить ескалація з іншого боку. Ми захищаємо свою країну, ми на своїй території. Наше терпіння впливає на провокації – коли ми не відповідаємо на них, а поводимося дуже гідно”, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, говорячи про ситуацію в ОРДЛО, президент Росії заявив, що Україні потрібно виконувати Мінські угоди в тому вигляді, в якому їх було підписано у 2014-2015 роках.

"Альтернативи Мінським угодам немає. У Києві кажуть, що це зруйнує їхню країну. Подобається, не подобається - терпи, моя красуня. Треба виконувати", - сказав Путін.

Раніше ми опублікували влучні фотожаби на переговори Путіна та Макрона, які з'явилися в інтернет-мережі.