RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Навіщо західним ЗМІ роздмухувати тему можливого вторгнення Росії в Україну: детальна відповідь журналіста

Заяви західних ЗМІ про те, що Росія готується до вторгнення в Україну, ніяк не нагнітають обстановку. Це робиться для того, щоб країни НАТО визначилися зі своєю політичною позицією.

Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив журналіст Юрій Бутусов.

Він вважає, що інформаційне нагнітання в країнах Заходу тим більше не означає, що війна - неминуча. Воно направлене на те, щоб європейські країни створили єдиний фронт підтримки України.

12 лютого президенти США та РФ проведуть онлайн-переговори

"Ні. США, Велика Британія та їхні союзники своїми заявами про неминучу війну змушують усі європейські країни НАТО визначитися зі своєю політичною позицією. США своїми діями радикалізують обстановку в Європі, щоб європейські країни створили єдиний фронт підтримки України, і таким чином розламали сепаратні домовленості з Путіним про невтручання. Байден хоче забезпечити солідарність європейських країн щодо України. Тепер до гібридної війни в Україні по-справжньому включається НАТО", - наголошує журналіст.

Таким чином, на його думку, Росія не розпочне широкомасштабну війну проти України 16 лютого цього року, як писали західні ЗМІ.

"Ні. Російські війська навколо України розгорнуті, але готовності до негайних дій проти України у ворога немає", - зауважив Бутусов.

Як повідомлялося раніше, з п'ятниці, 11 лютого, західні ЗМІ масово почали повідомляти про те, що Росія здійснить вторгнення в Україну наступного тижня.