RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Дмухають на холодне: український нардеп оцінив ймовірність великого вторгнення Росії

На тлі небезпеки вторгнення Росії в Україну багато країн рекомендували своїм громадянам залишити територію нашої країни. Проте насправді це не так тривожно, як здається на перший погляд.

Таку думку у розмові з виданням Realist.online висловив нардеп, член постійної делегації Верховної Ради у ПАРЄ Олексій Гончаренко.

Він зазначив, що вважає "велике вторгнення" РФ малоймовірним, але все ж таки повністю відкидати такий сценарій не можна. При цьому ключовим фактором у тому, що низка країн закликала співробітників своїх посольств в Україні покинути межі нашої держави, є відповідальність кожної країни за долю своїх громадян.

"Тому постає питання про те, чи існує в принципі ймовірність вторгнення? Існує, як, втім, існувала всі попередні роки. Але з урахуванням чергової масштабної концентрації російських військ біля наших кордонів вони, як у нас кажуть, дмухають на холодне", - сказав Гончаренко.

Нардеп додав, що також варто пам'ятати, що ми живемо в медійному світі і дуже часто те, що звучить у ЗМІ, має набагато більшу вагу, ніж те, що є насправді.

"Сьогодні Україна — тема номер один у всіх світових медіа й Київ переповнений західними журналістами, що спеціалізуються на висвітленні військових конфліктів. Тому існуюче медійне тло також досить суттєво тисне зсередини на певні рішення влади інших країн", - резюмував Гончаренко.

Як розповідав "Апостроф", станом на 14 лютого кілька тисяч громадян США проігнорували заклик Держдепу залишити територію України. Вони вважають напад Росії малоймовірним та залишаються на території нашої країни.